VAR ETTERLYST: Bildet til venstre viser Dariusz Pawel Kotwica da han tok ut penger fra en minibank i Østerrike tre dager etter drapet på ekteparet i Wien. Foto: Politiet
VAR ETTERLYST: Bildet til venstre viser Dariusz Pawel Kotwica da han tok ut penger fra en minibank i Østerrike tre dager etter drapet på ekteparet i Wien. Foto: PolitietVis mer

Dariusz (29) er siktet for drap i Sverige, dobbeltdrap i Østerrike og sjekkes mot drap i Tsjekkia

Siktet for drap på 79-åring og ektepar (74 og 75).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 23. april i år ble Bo Georg Ehrlande (79) drept i sitt eget hjem i det ekskulsive boligområdet Saltholmen utenfor Göteborg i Sverige. Politiet mistenker at drapet skjedde i forbindelse med et innbruddsforsøk.

Nesten to måneder senere ble et ektepar, omtalt som Gerhard og Erna K. (74 og 75 år), brutalt drept i sitt eget hjem i et villaområde i Wien. 

12. juni ble den polske mannen Dariusz Pawel Kotwica (29) pågrepet i Düsseldorf i Tyskland, etterlyst for de tre drapene.

Nå undersøker politiet i flere europeiske land om 29-åringen kan knyttes til andre uløste drapssaker, skriver svenske GT Expressen.

Skrev på avdødes kropp I likhet med drapet i Saltholmen, mener østerrisk politi at ekteparet i Wien ble drept i forbindelse med et innbrudd. Politiet har sikret seg bilder fra et overvåkningskamera ved en minibank i byen Raasdorf, hvor 29-åringen tok ut penger med det drepte parets bankkort. Der satte han også igjen ekteparets bil.

Ifølge avisa Kronen Zeitung ble ekteparet i Wien drept med flere slag med øks mot hodet, nakken og overkroppen. Avisa skriver at kvinnen skal ha blitt funnet avkledd med bokstavene «Tantum ergo» skrevet på kroppen. Også på Ehrlande i Saltholmen ble det skrevet noe, og politiet mener det er samme håndskrift, skriver avisa.

- Jeg tror ikke vi kan forstå hvorfor han har gjort dette, det er ikke snakk om noe normalt motiv, sier Thomas Keiblinger i politiet i Wien til GT Expressen.

Det ble ikke tatt store verdier fra boligene i verken Saltholmen eller Wien, og han lot både verdisaker og kontanter ligge igjen i boligene.

Keiblinger sier sakene i Göteborg og Wien er så like at de raskt gikk ut fra at det måtte være samme gjerningsperson.

Etterforskes i Tyskland, Tsjekkia og Nederland Mannen sjekkes nå opp mot flere saker i andre europeiske land.

Politiet i Tsjekkia undersøker om mannen kan knyttes til et uløst drap, skriver GT Expressen. Samme avis skriver at politiet i Nederland kobler mannen til flere saker, men dette skal ikke være snakk om drap. Kronen Zeitung skriver at han også sjekkes mot saker i Tyskland. 29-åringen er tidligere dømt for ran og mishandling.

Mannen sitter i varetekt i Tyskland, i påvente av utlevering til Østerrike eller Sverige.