OPERSJON DARK ROOM: Etterforskningen i Dark Room-saken har så langt ført til at hundre menn er avslørt. – Vi har bare sett toppen av isfjellet, sier etterforskningsleder Hilde Reikrås. Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK / NTB scanpix
OPERSJON DARK ROOM: Etterforskningen i Dark Room-saken har så langt ført til at hundre menn er avslørt. – Vi har bare sett toppen av isfjellet, sier etterforskningsleder Hilde Reikrås. Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK / NTB scanpixVis mer

Dark Room-saken omfatter nå hundre menn

Politiet har avslørt pedofile nettverk på det mørke nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskningen i Dark Room-saken har så langt ført til at hundre menn er avslørt. – Vi har bare sett toppen av isfjellet, sier etterforskningslederen.

Etterforskningsleder og politiførstebetjent Hilde Reikrås i Vest politidistrikt opplyser til Bergens Tidende at sju av disse mennene er dømt, 46 er siktet i politidistriktet og minst fem saker er ferdig etterforsket og oversendt statsadvokaten for påtaleavgjørelse.

Den øvrige halvparten av sakene er sendt videre, enten til andre politidistrikt eller til politi i andre land.

Sju menn er domfelt og har fått straffer fra 30 dagers betinget fengsel til ni år ubetinget fengsel. Noen av sakene er ennå ikke rettskraftige. I månedene fremover er det planlagt fem rettssaker i sakskomplekset mot menn fra Hordaland og Sogn og Fjordane. Den første starter i desember.

I tillegg har én mann vedtatt et forelegg på 17.000 kroner, og én mann har fått påtaleunnlatelse.

Bare noen svært få saker er henlagt. I noen saker er det samlet inn informasjon, men bevisene har ikke holdt til å opprette en sak.

Bak kodenavnet Dark Room ligger avsløringen av et pedofilt nettverk på det mørke nettet og seksuelt misbruk av barn.

(NTB)