Dark Room-saken omfatter nå hundre menn

Politiet har avslørt pedofile nettverk på det mørke nettet.

OPERSJON DARK ROOM: Etterforskningen i Dark Room-saken har så langt ført til at hundre menn er avslørt. – Vi har bare sett toppen av isfjellet, sier etterforskningsleder Hilde Reikrås. Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK / NTB scanpix
OPERSJON DARK ROOM: Etterforskningen i Dark Room-saken har så langt ført til at hundre menn er avslørt. – Vi har bare sett toppen av isfjellet, sier etterforskningsleder Hilde Reikrås. Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etterforskningen i Dark Room-saken har så langt ført til at hundre menn er avslørt. – Vi har bare sett toppen av isfjellet, sier etterforskningslederen.

Etterforskningsleder og politiførstebetjent Hilde Reikrås i Vest politidistrikt opplyser til Bergens Tidende at sju av disse mennene er dømt, 46 er siktet i politidistriktet og minst fem saker er ferdig etterforsket og oversendt statsadvokaten for påtaleavgjørelse.

Den øvrige halvparten av sakene er sendt videre, enten til andre politidistrikt eller til politi i andre land.

Sju menn er domfelt og har fått straffer fra 30 dagers betinget fengsel til ni år ubetinget fengsel. Noen av sakene er ennå ikke rettskraftige. I månedene fremover er det planlagt fem rettssaker i sakskomplekset mot menn fra Hordaland og Sogn og Fjordane. Den første starter i desember.

I tillegg har én mann vedtatt et forelegg på 17.000 kroner, og én mann har fått påtaleunnlatelse.

Bare noen svært få saker er henlagt. I noen saker er det samlet inn informasjon, men bevisene har ikke holdt til å opprette en sak.

Bak kodenavnet Dark Room ligger avsløringen av et pedofilt nettverk på det mørke nettet og seksuelt misbruk av barn.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer