- «Dark Room»-siktet jobbet i elleve barnehager i Bergen

DARK ROOM: Politiet i Bergen har jobbet med stort sakskompleks om overgrep mot barn. 51 personer er siktet i saken.
DARK ROOM: Politiet i Bergen har jobbet med stort sakskompleks om overgrep mot barn. 51 personer er siktet i saken.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er Bergens Tidende som i dag melder at en av de siktede i politiets operasjon «Dark Room» skal ha arbeidet i en rekke barnehager i Bergen.

PRESSEKONFERANSE: Politiet i Bergen har jobbet med stort sakskompleks om overgrep mot barn. 51 personer er siktet i saken, og søndag ettermiddag holdt politiet en pressekonferanse.  Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Mannen ble pågrepet 26. juli, og ble 28. juli varetektsfengslet i fire uker. Han er tidligere ustraffet og er siden løslatt, ifølge avisa.

11 barnehager

- Han har arbeidet i en fast barnehage siden januar, og også vært vikar i ti andre barnehager i løpet av 16 dager i høst, sa politiadvokat Inger-Lise Høyland til BT i august i år.

I alt er til nå 51 personer siktet i det Vest politidistrikt kaller den største overgrepssaken mot barn i Norge.

Forsbvarer for mannen som har arbeidet i en rekke barnehager i Bergen, Maria Hessen Jacobsen sier til BT at klientens sak er mindre alvorlig.

- Han har ikke visst at han har vært en del av et nettverk, sier hun.

Alle samfunnslag

Av de 51 siktede er det også en advokat, flere ingeniører og en økonom. Ifølge NRK er flere politikere også siktet.

De involverte kommer fra alle samfunnslag og bor i flere forskjellige deler av Norge - og det er snakk om flere aktive nettverk der personer viser stor interesse for barn og deler bilder og filmer av seksuelle overgrep mot barn.

I arbeidet med operasjon «Dark Room» har politiet beslaglagt 150 terabyte overgrepsmateriale.

Etterforskningen startet i 2015 etter at en etterforsker ved Vest politidistrikt så konturene av et større nettverk i forbindelse med en overgrepssak mot en ung mann i Bergen.

Dagbladet følger saken.