RYDDE OPP: Justisdepartementets arbeid med samfunnssikkerhet og beredskap får sterk kritikk i en ny rapport. Rapporten slår fast at en rekke av 22-juli-kommisjonens anbefalinger ikke er fulgt opp.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
RYDDE OPP: Justisdepartementets arbeid med samfunnssikkerhet og beredskap får sterk kritikk i en ny rapport. Rapporten slår fast at en rekke av 22-juli-kommisjonens anbefalinger ikke er fulgt opp. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

- Dårlig beredskap i Justisdepartementet

Flere av 22-juli-kommisjonens anbefalinger ikke er fulgt opp, slår ny rapport fast.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisdepartementets arbeid med samfunnssikkerhet og beredskap får sterk kritikk i en ny rapport. Rapporten slår fast at en rekke av 22-juli-kommisjonens anbefalinger ikke er fulgt opp.

Rapporten, som VG har fått innsyn i, rammer nåværende justisminister Anders Anundsen (Frp), men særlig forgjengeren Grete Faremo (Ap).

Rapporten konkluderer med at departementet ikke har sørget for at justissektoren som helhet ivaretar et målrettet og effektivt beredskapsarbeid, og at departementet ikke har oversikt over status for arbeidet med samfunnssikkerhet, noe justisministeren jevnlig skal orientere regjeringen om.

Rapporten slår også fast at en årelang intern konflikt i departementet ikke har blitt løst verken av Anundsen eller Faremo. Samarbeidet mellom Politiavdelingen og Rednings- og beredskapsavdelingen skal være så dårlig at det rammer effektiviteten og kvaliteten i arbeidet.

- Dette tilsynet ble gjennomført rett etter regjeringsskiftet, og det er en bra statusrapport. Sånn sett er jeg heldig, for nå er det min jobb å rydde opp i det som ikke er ryddet opp i tidligere, sier justisminister Anundsen til avisen.

Grete Faremo ønsker ikke å kommentere saken før hun har lest rapporten.

Regjeringen ønsket en uhildet rapport, og fant det derfor ikke naturlig at Direktoratet for sikkerhet og beredskap, som ligger under Justisdepartementet, skulle gjennomføre tilsynet. Det er derfor Helsetilsynet som har utarbeidet rapporten.

(NTB)