Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dårlig dop smuldrer euro

Partydopet «Crystal Speed» av tvilsom østeuropeisk kvalitet er grunnen til eurosedlene går i oppløsning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): Siden juli i år har tyske myndigheter registrert over 1500 sedler som rett og slett har smuldret mellom fingrene på folk.

I begynnelsen fryktet tyskerne at det kunne handle om en produksjonsfeil fra trykkeriet. Men da det var slått fast at pengene var trykt på mange ulike steder, måtte denne teorien droppes.

Det var heller ikke papiret, fastslo politiets teknikere.

Sniffes

-Vi mener nå å ha funnet løsningen, sier Rainer Wenzel fra kriminalpolitiet i delstaten Rheinland-Pflalz til nyhetsmagasinet Der Spiegel. Det opprinnelig amerikanske stoffet metamfetamin er på full fart inn i Europa.

Stoffet komme i form av krystallstore korn, som på samme måte som med kokain blir knust og deretter inhalert gjennom pengesedler som er rullet sammen og deretter blir stukket opp i nesa.

Kjemisk reaksjon

Brorparten av den «Crystal Speed» som nå selges i Tyskland, er stort sett produsert i østeuropeiske land. Et sulfat som brukes under prosessen med å framstille stoffet, setter seg i papiret. I kontakt med svette fingre, utløses en kjemisk reaksjon som får sedlene til å løse seg opp.

 DOPRAMMET:  Østeuropeisk partydop inhaleres gjennom eurosedler.
DOPRAMMET: Østeuropeisk partydop inhaleres gjennom eurosedler. Vis mer
Hele Norges coronakart