- Dårlig folkeskikk

- Det er veldig merkelig at Georg Apenes ikke aksepterer at hans styre skal kunne behandle fagadministrative spørsmål. Jeg har sittet i mange styrer, men jeg har aldri opplevd maken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik svarer Datatilsynets styreleder Halvdan Skard på Georg Apenes' sterke utfall. Skard har ingen ønsker om å svare Apenes med samme lydstyrke som Apenes selv bruker i sine utfall mot ham.

Naturlig

Han nøyer seg med å karakterisere Apenes' kritikk som «uforståelig» og «underlig».

Dessuten tar han kraftig avstand fra påstandene om politisk styring og samarbeid med ansiktsløse byråkrater.
- Jeg skjønner ikke hva han mener. Det er for meg helt naturlig at et styre ønsker å drøfte fjorårets regnskap, årets budsjett og årets virksomhetsplan. En administrasjon ønsker å gjøre mye. Det bør være opp til et styre å trekke opp retningslinjer for hva en administrasjon bør prioritere, sier Skard.

Protest

Etter gårsdagens styremøte trekker Skard opp følgende konklusjon:

- Datatilsynets styre opplevde at Datatilsynets leder forlot styremøtet i protest fordi han ikke ville akseptere at styret vedtar hva som skal stå i referatet fra styrets egne møter.
Dette er en god illustrasjon på konflikten mellom styret og Apenes, mener Skard.
Han mener Apenes i sin «sikkert prinsipielle kamp for Datatilsynets uavhengighet» bommer på målet:

- Ved å skyve fra seg styret, gir han fra seg styring til Justisdepartementet. Dersom han allierte seg med oss, ville vi sammen kunne gjøre noe med det, sier Skard.
Jeg skjønner ikke hva han mener.

Halvdan Skard