- Dårlig for de ansatte, og dårlig for passasjerene

Arbeiderpartiet og SV slår tilbake mot jernbaneprivatisering.

PÅ ANBUD: Dovrebanen er blant toglinjene som nå legges ut på anbud. Den tøffeste konkurransen til NSB kommer trolig fra MTR, en kinesisk tog-gigant i kraftig frammarsj. Kineserne har tidligere slått NSB om kontrakter i Sverige. Foto: Helge Sunde / Samfoto
PÅ ANBUD: Dovrebanen er blant toglinjene som nå legges ut på anbud. Den tøffeste konkurransen til NSB kommer trolig fra MTR, en kinesisk tog-gigant i kraftig frammarsj. Kineserne har tidligere slått NSB om kontrakter i Sverige. Foto: Helge Sunde / Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag ble det kjent at regjeringen legger Sørlandsbanen, Dovrebanen, Nordlandsbanen og flere andre togstrekninger ut på anbud. Til sammen skal åtte nye toglinjer legges ut for anbud.

Det liker Arbeiderpartiet og SV svært dårlig.

- Dette er ventet og varslet politikk fra regjeringen. Det vi har behov for i dag er mer og bedre jernbane, ikke en storstilt privatisering av det vi allerede har. Da vi satt i regjering så startet vi tidenes samferdselsløft, noe vi ønsker at skal videreføres, sier Eirik Sivertsen (Ap) i transport- og kommunikasjonskomiteen til Dagbladet.

- Ikke kundevennlig Den tøffeste konkurransen til NSB kommer trolig fra MTR, en kinesisk tog-gigant i kraftig frammarsj. Kineserne har tidligere slått NSB om kontrakter i Sverige. 

- Det er lagt ut varsel om to pakker det skal konkurreres om, en for Sørlandsbanen, og en for det vi kaller «dieselverdenen» pluss Dovrebanen Oslo-Trondheim, bekrefter NSB-sjef Geir Isaksen overfor Aftenposten.

Sivertsen mener en privatisering av disse banene vil kunne få en rekke negative konsekvenser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer