Dårlig forberedt med nytt platestoff

Vevre Bjørk i London LONDON (Dagbladet): Etter å ha brutt avtalen med en hærskare pressefolk fra store deler av verden i halvannen time, presenterte Bjørk noe av materialet på sitt nye album med playback og tekstbok i handa. Plata med navnet Homogenic er spilt inn i Spania og kommer på markedet i september.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den tilsynelatende vevre kvinnen fra Island har tilegnet seg den samme arrogansen som enkelte verdensberømte artister har med å komme svært seint til egne pressekonferanser - uten å si et ord til unnskyldning.

Det gjorde hun i London seint mandag kveld, før hun ofret de mange fotografene 40 sekunder på deling.

Mimet

Etter pressekonferansen forsøkte de torpedoliknende vaktene å forhindre fotografene å ta bilder med blitz under konserten i en helt svart sal, men der lyktes de ikke.

Det var ikke vanskelig å se at Bjørk mimet dårlig etter sin egen tape, samtidig som et lite strykeorkester dro sine buer i takt med musikken, som kom ut av høyttalerne.

Bjørk hadde egentlig planlagt å spille inn bare en sang i Spania, sammen med en flamenco-gitarist med sigøynerblod i årene.

-øJeg likte meg så godt der sammen med sigøynere og andre venner at jeg ønsket å bli der resten av livet. Der fant jeg tilbake roen i meg selv etter at jeg ble utsatt for en gal amerikaner som sendte en syrebombe til meg i fjor. Jeg ble der et halvt år.

Uten forstyrrelser

-øAlle inntrykkene jeg har fått på reiser de siste fire åra måtte få komme til uttrykk i musikken uten forstyrrelser fra miljøet mitt på Island, forklarte hun på pressekonferansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer