Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dårlig forslag

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Rektor Tove Bull ved Universitetet i Tromsø luftet denne uka tanken om at studentene ved våre universiteter kunne betale en avgift, f.eks. på 50000 kroner. Det skulle i så fall kompensere det bortfall av bevilgninger som rammer universitetene. Slike tanker ble tidligere i sommer luftet av dekanus ved det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo, Stein Evensen. Han ville bruke pengene til å forske for siden staten ikke bevilger nok til å holde den medisinske forskningsaktivitet ved like.
  • Vi leser disse forslagene som et rop om hvor elendig det står til i forskningen og ved universitetene. Et av de rikeste land i verden, som roser seg av sin høye kunnskapsstandard, sulteftrer sine universiteter og gjør oss til en undermåls forskernasjon. Forskning og høyere undervisning er eliteaktiviteter som trenger politikernes støtte. De bør ikke være salderingsposter når alle andre har fått sitt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media