- Dårlig gjort at de tar pengene våre

Elevenes reisekasse gikk til kommunen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Elevene ved Gamle Ullerål ungdomsskole i Hønefoss fikk i dag beskjed om at hele reisekassa deres er tømt for penger. I løpet av skoleåret har de jobbet to dager i uka, og spart opp 60 000 kroner å reise for. Men så ble den altså tømt - og pengene ble trukket inn i ei slunken kommunekasse, skriver Ringblad.no.

Rektor Erling Fodnæss forklarer til Dagbladet.no at elevenes konto er registrert i kommunen. Når kommunens årsregnskap viser et samlet underskudd hentes midler fra områder som går med overskudd. Og reisekassa ved Gamle Ullerål har gått bra.

- Det er dårlig gjort at de har tatt pengene som vi har jobba for, sier Martine Rønneberg til Dagbladet.no.

Den 13 år gamle jenta går i 8. klasse ved Gamle Ullerål. Hun og de andre elevene har jobbet og spart opp penger de nå frykter at de ikke vil få gleden av.- Vi skulle egentlig dra til Hemsedal, men det ble det ikke noe av siden de tok pengene, sier hun.

Dårlig pedagogikk

Gamle Ullerål er en alternativ skole med 21 elever fra ungdomsskoler rundt om i Ringerike. De er fordelt på tre trinn, men jobber sammen om reisekassa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer