- Dårlig hjemmelekse hvis dette skulle være hemmelig

Nansen-rektor skamfull over aksjonen mot Maria Amelie. Se video av pågripelsen i natt.

SKAMFULL:  - Aksjonen mot Maria Amelie gjør meg skamfull når vi feirer verdens første høykommisær for flyktninger, Fridtjof Nansen, sier rektor ved Nansen-skolen, Dag Hareide. ARKIVFOTO: DAGBLADET.
SKAMFULL: - Aksjonen mot Maria Amelie gjør meg skamfull når vi feirer verdens første høykommisær for flyktninger, Fridtjof Nansen, sier rektor ved Nansen-skolen, Dag Hareide. ARKIVFOTO: DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Maria Amelie gikk sammen med en annen papirløs asylsøker og fire-fem studenter og møtedeltakere fra Nansenskolen i går kveld da flere sivile politifolk dukket opp i mørket og pågrep 25-åringen fra Kaukasus.

Den papirløse mannen fra Etiopia, som har vært ulovlig i Norge i mer enn 10 år, ble ikke rørt av mannskapene fra Politiets utlendingsenhet.

- Sånn sett var de godt forberedt. De visste at mannen fra Etiopia ikke vil bli tatt i mot der. Men hvis de hadde planlagt å pågripe Maria Amelie mest mulig ubemerket nettopp på Nansenskolen under åpningen av Nansen-året for verdens første høykommisær for flyktninger Fridtjof Nansen, ja da har de gjort en usedvanlig dårlig hjemmelekse, sier rektor Dag Hareide på Nansenskolen til Dagbladet.

Skulle gå ti minutter Han var ikke med da Maria Amelie og resten av gjengen hadde startet den ti minutter lange turen ned til Lillehammer sentrum for å fortsette temakvelden på en kafe.

Men det var Rune Berglund Steen, en av koordinatorene bak aksjonen Papirløse.no, som tar opp rettighetene for asylsøkere som har vært lenge i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer