Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dårlig hvitvinssalg i sommer

Det dårlige været har fått vindrikkere til å nyte rødvin og ikke hvitvin i sommer. Kun én hvitvin finnes på listen over sommerens ti mest solgte viner. Dette er mot normalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hver sommer nyter nordmenn sin hvitvin sammen med lett grill- og sommermat som skalldyr, fisk og friske grønnsaker og frukt. Men i år har ikke sola vist seg så mye. Dette har fått vinnyterne til å endre sine drikkevaner. Salget av hvitvin har ikke steget så mye som er vanlig om sommeren.

Cappella topper

Juni-tall fra Vinmonopolet viser at den italienske rødvinen Cappella topper salgslisten. Kanskje ikke merkelig. Vinen fra Pugilia på Italias hæl, har fått topp kritikker i de fleste vinspalter, og kombinert med lav pris (ca 60 kroner) så er den et kjempekjøp.

Dagbladets vinanmelder ga vinen terningkast seks da den kom på markedet. Han beskriver Cappella som en tørr vin med en syrlig ettersmak som er ganske lett i munnen. Den har en portvinsaktig duft, varm stil, tørket frukt à la ripasso, smak av rosiner, kirsebær og lær.

Tilsammen er det solgt over to millioner liter med Cappella i Norge i år. Bare i juni ble det solgt 248 500 flasker med den italienske suksessen. Det er langt flere enn neste vin på topplisten. Den australske rødvinen Jacobs Creek er det solgt 57 000 flasker av i juni.

Været får skylda

Det er flere grunner til det selges så mange flasker med Cappella. Hovedgrunnen er nok prisen, men også de gode omtalene i dagsavisene i forhold til prisen.

- Vinen er en desidert vinner, en folkeslager, sier Jan Egil Aase, informasjonssjef i Vinmonopolet til Dagbladet.no.

Han er egentlig litt overrasket over at Cappella selger så bra sommer.

- Det overgår det meste vi har sett av salg. Jeg hadde regnet med at flere hvite viner ville være å salgstoppen, men det er bare én. Det har nok noe med det kjølige sommerværet, sier Aase.

Topp 10 i sommer

1. Cappella (rød, Italia) - 248 449 solgte flasker

2. Jacobs Creek (rød, Australia) - 57 292 solgte flasker

3. Gato Negro (rød, Chile) - 50 105 solgte flasker

4. Norsk rødvin - 48 021 solgte flasker

5. Domain du Tariquet(hvit, Frankrike) - 47 483 solgte flasker

6. Gato Negro (rød, Chile) - 43 307 solgte bokser

7. Canepa Estate (rød, Chile) - 39 150 solgte flasker

8. Marques de Monistrol (rød, spansk/fransk) - 35 997 solgte flasker

9. Valpolicella Classic (rød, Italia) - 34 365 solgte flasker

10. Coronas 1998 (rød, Spania) - 32 830 solgte flasker

FOLKEFAVORITT: Rødvinen Cappella
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media