Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dårlig idé

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et forslag fra en forsker om at alle 15-åringer i landet skal få få tilsendt et spørreskjema der de frivillig skal gjøre rede for sin psykiske tilstand, ble i går framlagt på en konferanse for Folkehelsa. Målet er å fange opp de ungdommene som sliter med psykiske problemer uten å få profesjonell hjelp. Meningen er at fastlegene i større grad skal kunne ta seg av de mildeste tilfellene og avlaste spesialisthelsetjenesten.

Forslaget bør knapt å se dagens lys. Problemet innen psykisk helsevern er i dag at tilbudet til de sykeste er for dårlig mange steder, både for ungdom og voksne. Sengeplassene er bygget ned uten at døgnbehandlingen er bygget tilsvarende ut lokalt. Opptrappingsplanen er på etterskudd og antallet svingdørspasienter er for høyt. Problemene er så store at vi ikke behøver å sykeliggjøre befolkningen ytterligere ved å be ungdom om å kjenne etter om de har symptomer på psykiske lidelser.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media