- DÅRLIG LYDKVALITET: Den terrortiltalte uiguren bodde bak denne døren i Kirkeveien i Oslo. Hans advokat er overrasket over hvor dårlig lydkvaliteten er på opptakene PST har gjort av ham. Foto: Truls Brekke
- DÅRLIG LYDKVALITET: Den terrortiltalte uiguren bodde bak denne døren i Kirkeveien i Oslo. Hans advokat er overrasket over hvor dårlig lydkvaliteten er på opptakene PST har gjort av ham. Foto: Truls BrekkeVis mer

- Dårlig lydkvalitet på PST-opptak

Skal være vanskelig å høre hva som sies på opptakene fra avlyttingen av den mistenkte hovedmannen i terrorsaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| En del av opptakene fra PSTs avlytting av leiligheten til uigur-kineseren Mikael Davud skal ifølge VG ha så dårlig lydkvalitet at det ikke går an å høre de terrorsiktede. Leiligheten var også avlyttet i september i fjor, da Davud og Jakobsen skal ha skaffet til veie en litersflaske med hydrogenperoksid, som kan være ingrediens i en bombe. Dette er hovedbeviset i saken. Lyden på opptakene da de snakket om dette, skal også være av delvis dårlig kvalitet, ifølge VG.

- Det er gjennomgående dårlig lyd på opptakene. Det er ikke noe støy i rommet, og det virker som det rett og slett skyldes dårlig teknisk utstyr, sier Jakobsens advokat, Rene Ibsen.

Han er overrasket over hvor dårlig lyden er.

- Dette går på rettssikkerheten løs fordi det ikke kommer fram momenter som kunne være til fordel for vår klient, og at vi ikke kan kontrollere oversettelsene, sier Ibsen til avisen.

Informasjonssjef Martin Bernsen i PST vil ikke kommentere kvaliteten på lydopptakene.

- Det vil være å gå inn i saken, og det kan vi ikke gjøre av hensyn til etterforskningen.

(NTB)