Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dårlig nyhet for allergikere. Pollensesongen er i gang

Tidlig start på nysinga.

 TIDLIG START:  Fredag sendte Astma- og Allergiforbundets pollenvarslingstjeneste ut årets første pollenvarsel. Det er en til to uker tidligere enn gjennomsnittet de siste ti årene. Foto: Arno Burgi
TIDLIG START: Fredag sendte Astma- og Allergiforbundets pollenvarslingstjeneste ut årets første pollenvarsel. Det er en til to uker tidligere enn gjennomsnittet de siste ti årene. Foto: Arno Burgi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag sendte Astma- og Allergiforbundets pollenvarslingstjeneste ut årets første pollenvarsel. Det er en til to uker tidligere enn gjennomsnittet de siste ti årene.

Pollensesongen starter stadig tidligere, noe som skyldes en kombinasjon av luftforurensning og milde vintre.

Som normalt starter sesongen med beskjeden spredning av or og hassel i de kystnære områdene fra Oslo til Stavanger.

- I innlandet i sør og ved kysten nord for Trøndelag er pollensesongen fortsatt et godt stykke fram i tid, opplyser pollenanalytiker Hallvard Ramfjord i Norges Astma- og Allergiforbund.

Han minner om at personer som er sterkt plaget med pollenallergi bør starte den medisinske behandlingen i god tid før spredningen tar til for fullt for å oppnå best mulig effekt.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram