Dårlig nyhet for katteelskere

Reagerer kraftig på avgjørelsen.

ET MILJØPROBLEM: Polsk institutt klassifiserer katter som en fremmed art. Foto: AP/NTB
ET MILJØPROBLEM: Polsk institutt klassifiserer katter som en fremmed art. Foto: AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et polsk vitenskapelig institutt har klassifisert huskatter som «fremmede arter» på grunn av skaden de forårsaker på fugler og annet dyreliv.

Det har fått katteelskere til å reagere, ifølge nyhetsbyrået AP News.

Fremmede arter er arter som opptrer utenfor sitt naturlige utbredelsesområdet, det vil si utenfor det området arten kan spre seg til naturlig uten hjelp av mennesker, ifølge Artsdatabanken.

Ikke forberedt

Den polske biologen Wojciech Solarz var ikke forberedt på den negative responsen.

Solarz påstår at huskatter har en skadelig innvirkning på biologisk mangfold gitt antall fugler og pattedyr de jakter og dreper.

- Kriteriene for å inkludere katten blant «fremmede arter» oppfylles 100 prosent av katten, sa han.

Ble utfordret

I et TV-segment sendt av den uavhengige kringkasteren TVN, møtte biologen forrige uke en veterinær som utfordret Solarz' konklusjon om farene katter utgjør for dyrelivet.

Dorota Suminska, forfatteren av ei bok med tittelen «The Happy Cat», pekte på andre årsaker til krympende biologisk mangfold, inkludert et forurenset miljø og urbane bygningsfasader som kan drepe fugler i flukt.

- Spør om mennesket er på lista over ikke-fremmede arter, sa Suminska, og hevdet at katter urettferdig ble tildelt for mye skyld.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer