Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dårlig privatsjåfør

Navn: Petter Solberg Alder: 25 Yrke: Rallykjører

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til å være en som mister bakkekontakten fra tid til annen har Petter Solberg kommet langt i sin profesjon. Mangel på bakkekontakt er da også en del av arbeidet til unggutten fra Spydeberg, som har brukt helga til å kjøre seg inn i verdenseliten i rallycross. 4. plass i VM-runden i New Zealand er et imponerende stykke arbeid for en 25-åring. En legende som Colin McRae føler nok pusten i nakken: «Gi for all del ikke den gutten like god motor som det jeg har,» uttalte McRae etter løpene.

Indre Østfold byr på mange idylliske skogsveier og en ungdomskultur som ikke avskyr bilfaglig samvær. Det er lett å trekke konklusjoner for å finne bakgrunnen til Petter. Men vi kan jo legge til at foreldrene var aktive bilcrossere, og at han og storebror Henning følgelig fikk sporten ratt inn med morsmelka. Og bildet blir kanskje tydeligere når vi opplyser at han ble norgesmester med radiostyrt bil som 13-åring. Lappen fikk han naturligvis på 18-årsdagen. Men det kan være greit å merke seg at den svært lovende sjåføren i sju år hadde dans som hobby. Så langt drev han det, at han slutt endte opp på instruktørstadiet. Ingen dum bakgrunn. Rytme er en viktig egenskap i rallycross. Kartleseren leser notene, og sjåføren må kunne takten.

Hvordan kjører så herr Solberg i det sivile liv? Elendig, ifølge storebror Henning. På landeveien mangler han både rytme og tempo og kjører surrete. For å unngå familiefeide legger Henning til at han selv er enda verre. Guttene fra Spydeberg har en stor venneflokk som de pleier mye. Solbergingene er svært utadvendte, vennligsinnede og flinke med folk. Pressen har alltid vært velkommen. Spørsmålet er hvordan det blir med den saken om han skulle bli verdensmester. Stadig flere blir overbevist om han blir vår første i rallycross-sporten. Spørsmålet er bare når. Colin McRae er en krysning av Bjørn Dæhlie og Michael Schumacher, og bak ham er det ingen naturlige arvtakere i dag. Petter blir nevnt som en het kandidat.

Grunnet de nevnte personlige egenskaper er det ikke mange på Spydeberg som tror at Petter skal miste bakkekontakten utenfor løypa. Det har vært antydning til det et par ganger, men da inviterer Henning ham med til å spille «Colin McRae 2.0» på PlayStation. Der blir stortalentet slått hver gang av storebror. Selv om han faktisk er med også i spillet. Så det er ennå et stykke helt fram.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media