Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dårlig spilt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Endelig har alvoret gått opp for Redd Barna. På sitt hovedstyremøte i går vedtok organisasjonen å fjerne sine spilleautomater fra butikker og kjøpesentre, slik at de blir utilgjengelige for barn. I stedet skal man opprette egne spillehaller med aldersgrense 18 år. Styreleder Finn Børre Stokholm sa at hvis Redd Barna tidligere hadde hatt den kunnskapen om barn og spilleautomater som en har i dag, ville det for lengst ha blitt strammet inn.
  • Det er selvsagt noe underlig at reaksjonen kommer først etter at pressen har satt søkelyset på problemet. Redd Barna og andre ideelle organisasjoner har selvsagt plikt til selv å vurdere hvilken virkning automatene har på barn og ungdom. Det har jo vært reaksjoner i deres egne rekker uten at noe ble gjort fra sentralt hold. Nå må de andre organisasjonene følge opp, slik at vi kommer uvesenet til livs. Og myndighetene må sørge for at spilleentreprenører og kjøpesentre ikke finner smutthull slik at de kan fortsette sin lukrative geskjeft.