- Dårlig start for Jens å velte regjeringen

Statsminister Kjell Magne Bondevik truer Jens Stoltenberg med å bli skikkelig vrien dersom Aps nye statsministeryndling kaster ham ut av regjeringskvartalet. -Dårlig start, mener Bondevik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Å starte en statsminister-karriere med en dårlig miljøpolitikk når han startet sin politiske karriere som miljøpolitiker syns jeg er svært dårlig. Statsminister Kjell Magne Bondevik var svært tydelig på hva han mente om Stoltenbergs snuoperasjon i gasskraftsaken da han deltok i Sentrum på TV2 i kveld.

Lar seg ikke diktere

Bondevik mener Ap har snudd i gasskraftsaken og sier at han ikke vil la seg diktere av gassvennene Ap og Høyre. Men han vil ennå ikke si om han vil bøye seg i gasskraftsaken.

- Jeg vil først se hva denne saken innebærer før jeg sier om det er innenfor grensa for hva regjeringen kan leve med.

Men han levner en regjeringskåt Stoltenberg liten ære. Han syns Aps nye statsministeryndling kapper endel svinger dersom han virkelig er på regjeringsjakt. Bondevik spår vanskelige politiske arbeidsforhold for Stoltenberg dersom han overtar. Han lover Stoltenberg at regjeringspartiene ikke vil være spesielt samarbeidsvillig med en Ap-regjering som har kastet ham ut av regjeringskvartalet.

- Han er dyktig, han er populær, og så får vi se hvordan dét går, sa Bondevik flertydig om sin argeste statsministerkonkurrent.

TVERR: Kjell Magne Bondevik truer medå ikke være medgjørlig overfor en Stoltenberg-regjering.