Dårlig vær ga luftambulansen mindre jobb

Mens NAF fikk rekordpåske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Årets påske ble en roligere affære enn vanlig for Norsk Luftambulanse. Det dårlige været førte nemlig til at flere enn vanlig holdt seg rundt hyttene i stedet for å legge ut på langturer uten den nødvendige trening.

Ski- og akeulykker

Basene på Ål og Dombås kan allikevel melde om mange ulykker som er relatert til ski- og akeaktiviteter skriver Norsk Luftambulanse i en pressemelding.

Av de femten oppdragene basen på Ål gjennomførte i påsken, var hele ni relatert til ski- eller akeaktiviteter. I tillegg ble det fløyet to redningsoppdrag for å lete etter mennesker i fjellet.

Ved basen på Dombås har det vært 19 henvendelser i påsken. Det har vært skader i forbindelse med vinteraktiviteter som har utløst alarmen nesten hver gang, ifølge pressemeldingen.

Rekordpåske for NAF

Da var det mer å gjøre for NAF, som fikk en rekordpåske. Hele 10.000 bilister ringte for å få hjelp. Dette er en økning på 17 prosent sammenlignet med påsken 2006, skriver NAF i en pressemelding.

Det var en kombinasjon av dårlig vær, sommerdekk, tung last og litt uflaks som førte til at NAF i snitt reddet en bilist hvert tredje minutt døgnet rundt denne påsken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer