Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dårlig vær hindrer Svalbard-leting

På grunn av dårlig vær er det foreløpig ikke satt i gang ny leteaksjonen etter de fem skiløperne som er savnet på Svalbard etter en skitur i Atomfjellene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsmannskapet har vært i radiokontakt med de fem fjellvante mennene, fire nordmenn og en svenske, som skal være uskadd, men ligger værfast i to telt i et isbreområdet på 1.000 til 1.700 meters høyde. Snøscooterne deres er ute av drift, det er kaldt og det blåser sterkt i området, men de fem er godt utstyrt og skal kunne klare seg bra i et par dager til, opplyser Longyearbyen Røde Kors Hjelpekorps til NTB.

Både redningshelikopter og snøscooterpatruljene fra Røde Kors er klare til å rykke ut når været blir bedre.

Lørdag gjorde en snøscooterpatrulje på seks personer seg klare til dra inn i området, men måtte oppgi planene på grunn av det dårlige været.

Leteaksjonen ble satt i gang etter at det lørdag morgen ble oppdaget signal fra en nødpeilesender som skal tilhøre de fem skiløperne. To av de fem returnerte ikke til Longyearbyen lørdag slik de hadde avtalt.

De fem savnede mennene er i midten av 20-årene. De skulle overnatte i telt på isbreen. Det er ikke hytter i området. Fire av de fem er fastboende på Svalbard.

(NTB)