Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dårlig vær i sør skapte problemer

Dårlig vær helt sør i landet skapte problemer for juletrafikken i dag. Været bedret seg utover kvelden, et nytt lavtrykk er ventet inn mot Sør-Norge i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag var riksvei 7 over Hardangervidda og riksvei 13 over Gaularfjell stengt på grunn av dårlig vær, mens det var kolonnekjøring på europavei 134 over Haukelifjell, riksvei 13 over Vikafjellet og riksvei 50 Hol-Aurland. Ferjesambandet Mekjarvik-Skudeneshavn i Rogaland var innstilt på grunn av sterk vind, mens Boknafjorden Ferjeselskap måtte omdirigere ferjene til å gå mellom Hanasand på Rennesøy og Bokn, noe som fordoblet reisetiden.

Det var vanskelige kjøreforhold over mesteparten av Sør-Norge på grunn av nedbør og sterk vind.

Verst i sør og vestt

Mens det var dårlig vær sør for Stad, var det fint vær nord i landet.

- Det kommer inn et nytt, mindre lavtrykk mot de sørlige delene av Sørlandet og Østlandet mandag, men jeg tror ikke det blir dramatisk mye nedbør. Det blir forbigående sludd og snø i høytliggende områder, sier Johansson.

Dermed kan det bli vanskelige kjøreforhold i høyden også i morgen.

Innstilte ferjer

Color Line måtte i dag innstille morgenferjen fra Kristiansand til Hirtshals og 15-ferjen fra Hirtshals til Kristiansand på grunn av det dårlige været. Kveldsferjen til Danmark skulle etter planen gå over en time senere enn normalt.

- Det har vært en bølgehøyde på mellom 6 og 9 meter. Det ser ut til at været har roet seg utover dagen, sier Marit Langenes hos Color Line i Kristiansand.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling