Dårlig vær ødelegger første del av Solbergs program med Obama i Det hvite hus

Varsel om fuktig møte i Washington D.C..

MØTTES TIDLIGERE: Statsminister Erna Solberg sammen med USAs president Barack Obama i Det hvite hus før et møte i Washington D.C. i mars i år. Foto: Chuck Kennedy / Anadolu Agency
MØTTES TIDLIGERE: Statsminister Erna Solberg sammen med USAs president Barack Obama i Det hvite hus før et møte i Washington D.C. i mars i år. Foto: Chuck Kennedy / Anadolu Agency Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WASHINGTON D.C. (Dagbladet): Statsminister Erna Solberg (H) og de fire andre nordiske statsministerne blir i dag tatt imot i Det hvite hus av USAs president Barack Obama med pomp og prakt til toppmøte.

I gatene rundt var lyktestolpene dekorert med nordiske og amerikanske flagg  Et varslet regnvær ødela imidlertid planene om å ha 6.500 gjester til deler av arrangementet ute i hagen mens en salutt på 21 skudd blir avfyrt. Seansen ble avlyst allerede kvelden i forveien, opplyser Statsministerens kontor.

Dermed må Solberg i stedet holde sitt planlagte innlegg innendørs, mens skuffede inviterte gjester måtte holde seg hjemme.

Store temaer I løpet av dagen har de nordiske statslederne både møter med Obama og utenriksminister John Kerry. Noen av hovedtemaene for møtene er sikkerhetspolitikk, handelspolitikk, klima og migrasjon.

For Erna Solberg og Norge er det blant annet viktig at USA signaliserer fortsatt prioriterer nordområdene selv om mange av verdens største konflikter for tida foregår rundt Midtøsten. I handelspolitikken forventer Norge et tydelig signal om at USA fortsatt vil handle med Norge og Island som står utenfor EU, selv om landet undertegner handelsavtalen TTIP med EU. I klimaspørsmål er det viktig for Norge at USA ratifiserer klimaavtalen før Obama går av som president i januar neste år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer