FLERE KANSELLERINGER: Norwegian har slitt med maskinproblemer på Gardermoen i dag, og det meldes om at så mange som ti flyvninger er kandsellert. Forsinkelsene og kanselleringene kommer som følge av problemer med en avisningsmaskin. Bildet er hentet fra tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
FLERE KANSELLERINGER: Norwegian har slitt med maskinproblemer på Gardermoen i dag, og det meldes om at så mange som ti flyvninger er kandsellert. Forsinkelsene og kanselleringene kommer som følge av problemer med en avisningsmaskin. Bildet er hentet fra tidligere i år. Foto: NTB ScanpixVis mer

Dårlig vær og tekniske problemer skaper massive forsinkelser for Norwegian

Opp til fem timer forsinkelse og flere kanselleringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norwegian har måttet kansellere flere fly på grunn av det dårlige været på Oslo lufthavn Gardermoen i dag. Det meldes så langt om flere kanselleringer, flere av dem innlandsflyvninger.

Gardermoens hjemmesider opplyses det om at det er så mye som fem timers forsinkelse på flyrutene torsdag.

- Vi jobber på spreng for å forhindre forsinkelsene. Hovedutfordringen vår i dag er det dårlige været. Vi jobber på spreng for å hente inn forsinkelsene som har forekommet i dag. Dessverre har vi også fått kanselleringer, sier kommunikasjonsrådgiver ved Gardermoen, Astrid Mannion til Dagbladet.

Hun forteller i halv to-tida torsdag, på det som regnes som en av årets travleste reisedager, at det skal være snakk om flere kanselleringer til blant annet Trondheim, Bergen og Haugesund.

- Dessverre har det blitt noen kanselleringer på grunn av værforholdene. Jeg vil anbefale passasjerer å følge med på våre nettsider om flyene er i rute, sier Mannion.

Hun forteller at de reisende ved Gardermoen må re-bookes.

- Vi må bare re-booke dem, også gjør vi alt vi kan for å hente inn forsinkelsene. Vi gjør det vi kan for at passasjerene kommer seg til sine destinasjoner, sier hun.

Hun forteller at tidligere problemer med de-icing, avisning, på flyene har vært grunn til forsinkelsene.

- Det er det dårlige været som har laget forsinkelser, noe som kalles freezing fog, som gjør at det kommer is på flymotorene. Vi må få fjernet de før flyene kan lette. Vi har hatt problemer med en av maskinene våre som isen på rotorbladene på flyet, men nå fungerer alle og vi jobber for å innhente forsinkelser, sier hun.

Mannion sier folk må belage seg på ytterligere forsinkelser - og muligens kanselleringer - i løpet av dagen.

- Dessverre ser det sånn ut. Jeg vet ikke hvordan resten av dagen vil se ut ennå, det er opp til opp til værgudene å bestemme.

Hun opplyser i 13:45-tida at de ikke lenger har problemer med de-icing, men nå jobber på spreng for å forhindre ytterligere forsinkelser.

STORE FORSINKELSER: På grunn av det dårlige været i området, som første til avisningsproblemer, har Norwegian slitt med store forsinkelser i hele dag. Fortsatt er flere flyvninger både forsinket og kansellert. Som bildet viser har det vært opp til fem timer forsinkelse torsdag. Skjermdump: Oslo lufthavn Gardermoen
STORE FORSINKELSER: På grunn av det dårlige været i området, som første til avisningsproblemer, har Norwegian slitt med store forsinkelser i hele dag. Fortsatt er flere flyvninger både forsinket og kansellert. Som bildet viser har det vært opp til fem timer forsinkelse torsdag. Skjermdump: Oslo lufthavn Gardermoen Vis mer