Dårlige bjørnetenner reddet jegerne

Bjørnen hadde dårlige tenner og manglet en hoggtann- det kan ha reddet jegernes liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bjørnen som angrep to jegere i Sverige på søndag hadde svært dårlige tenner og manglet en hoggtann. Det kan ha reddet jegernes liv, sier svensk politi til Expressen. 

Den agressive bjørnen ble skutt og drept i går. Torgny Svensson, en politimann som deltok i jakta konstaterer at de to jegerne Mikael Forselius (41) og Bernt Zetterlund (65) hadde hell i uhellet.

- Tennene i bjørnegapet var i svært dårlig stand. Hadde de ikke vært det, kunne det gått betydelig verre, sier han til den svenske avisa.

- Det må ha vært en gammel bjørn. Den ene hoggtanna var borte og begge tennene på den andre siden var slitt ned, tror politimannen.

Fortsatt på sykehus

Forselius og Zetterlund er fortsatt på sykehus, hvor de får behandling for skadene fra angrepet.

- Jeg har vondt. Det kjennes når man har hatt en runde med en bjørn. Det var flaks at vi var to, ellers hadde det nok gått riktig ille, sier Zetterlund fra sykshuset.

Han kan nå komme til å måtte operere det venstre beinet for muskelskader. Forselius må operere skader på det ene øyet, et sår på det ene låret og et brudd i den ene underarmen.

MANGLET EN HOGGTANN:  Bjørnen som søndag angrep to jegere i Lillhärdal i Sverige hadde svært dårlige tenner. Det kan ha reddet livet på de to jegerne. Foto: Bert-Ivan Matsson
MANGLET EN HOGGTANN: Bjørnen som søndag angrep to jegere i Lillhärdal i Sverige hadde svært dårlige tenner. Det kan ha reddet livet på de to jegerne. Foto: Bert-Ivan Matsson Vis mer

Jegerne har uklare minner fra det ublide møtet med rovdyret.

- Jeg så en bevegelse, så smalt det bare til og bjørnen var over meg. Jeg husker ikke helt om jeg rakk å skyte et skudd før jeg datt over ende, sier Zetterlund.

Etterforskes for brudd på jaktloven

Bjørnen blir i dag fraktet til Statens veterinærtekniske laboratorium i Uppsala for undersøkelse. Et team fra politiet, undersøker nå om det kan ha foregått brudd på jaktloven. Filmen som Mikael Forselius tok opp under angrepet, er ett av bevisene i saken.

Når dyr blir skutt uten fellingstillatelse opprettes det alltid en etterforskning. Dette er ren rutine, sier politietterforsker Andrew Sörensson.

Dårlige bjørnetenner reddet jegerne
Dårlige bjørnetenner reddet jegerne
LIGGER PÅ SYKSHUS: - Jeg har vondt. Det kjennes når man har hatt en runde med en bjørn, sier Bernt Zetterlund, en av de to uheldige jegerne, til Expressen.