Dårlige bygninger forverret jordskjelvet

ANKARA (NTB-Reuters): Flere tyrkiske entreprenører blir arrestert etter jordskjelvet forrige uke. Billige, dårlige og ulovlig oppførte bygninger forverret katastrofen som kostet over 140 menneskeliv, mener myndighetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fortsatt stiger dødstallene etter hvert som opprydningsmannskaper arbeider seg gjennom ruinene av sammenraste bygninger i Adana-provinsen i det sørlige Tyrkia. I dag var tallet på døde oppe i 144, melder det tyrkiske nyhetsbyrået Anatolia.

Minst 30 bolighus og blokker og fem større firmabygninger raste sammen i Adana. Tre sykehus, seks skoler og en bro fikk store skader.

Både medier og innbyggere beskylder entreprenører og ingeniører for dårlig og billig byggearbeid. Det er statsadvokaten i Adana, Ahmet Ceylani Tugrul, som har krevd at de seks entreprenørene skal arresteres.

Tyrkias største arkitektsammenslutning legger ansvaret på lokalpolitikerne, som de mener tillatt oppføring av dårlige bygninger. Arkitektene viser til at 92 prosent av Tyrkias territorium ligger i en aktiv jordskjelvsone, og 95 prosent av innbyggerne bor i sonen.

(NTB)