Dårlige kår for e-handel

Tre av fire norske bedrifter mener myndighetene ikke legger godt nok til rette for elektronisk handel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare italienske bedrifter er mindre fornøyd. Det kommer fram i en stor europeisk undersøkelse, skriver Aftenposten i dag.

Undersøkelsen viser også at seks av ti bedrifter tror en femtedel av virksomheten vil foregå på Internett i 2003.

Mer enn 60 prosent av de europeiske bedriftene mener Internett øker deres konkurranseevne utenfor landegrensene. Men de færreste er fornøyd med innsatsen myndighetene gjør. Svenske, sveitsiske og østerrikske bedrifter er minst misfornøyd. Norske bedrifter er blant de mest misfornøyde, men ikke så oppgitt som de italienske.

Undersøkelsen er utført av det britiske analyseselskapet Citigate på oppdrag for Telenors Internett-selskap Nextra. Mer enn 820 små og mellomstore bedrifter i 11 europeiske land ble intervjuet i løpet av mai. Det innebærer at knappe 80 norske bedrifter er med i tallgrunnlaget.

- Undersøkelsen viser at hele Europa krever at toll- og avgiftspolitikken blir tilpasset Internett og den nye økonomien. Myndighetene burde være en pådriver og tilby incentivordninger for småbedrifter som vil satse på e-handel, sier markedsdirektør Diego Mackee i Nextra til Aftenposten.

(Dagbladet.no)