Dårlige utsikter for TV2-sjefen

Påtroppende TV2-sjef Kåre Valebrokk frykter for kveldssola på sitt nye hyttepalass på Herøya ved Kristiansand. Han er rasende på kommunen, som vil legge ut nye tomter som ødelegger utsikten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valebrokk kjøpte i 1997 hyttetomta på Herøya. I vår kjøpte han ytterligere fire tilstøtende hyttetomter på det populære feriestedet.

- Kommunen har lagt en tomt rett foran min hytte, ned mot sjøen, og vil ta utsikten fra tre av mine tomter, sier en forarget Valebrokk til Fedrelandsvennen.

I et brev til kommunens plan- og bygningsetat får saksbehandlerne passet sitt påskrevet. Valebrokk bruker betegnelser som «uspiselig» og «besynderlig» i sin karakteristikk av kommunens framgangsmåter.

- Jeg finner det faktisk ganske uspiselig at Kristiansand kommune selger og får betaling for fem kostbare hyttetomter uten med et ord å nevne, enn si sende meg et lovfestet nabovarsel, om at det allerede foreligger planer i kommunestyret som vil redusere verdien av mine investeringer i betydelig grad, skriver Valebrokk, som har satt sin advokat på saken.

Plan- og bygningssjef Arne Bulie i Kristiansand kommune kommer ikke til å særbehandle TV2-sjefens klage. Den vil føye seg fint inn i rekken av sørlendinger som mener hyttebyggingen har gått over styr.