Dårlige videopptak fra Munch-tyveriet

Politiet skuffet over kvaliteten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Video- og bildemateriellet som politiet har samlet inn ved Munch-museet og den antatte fluktruta, er av dårligere kvalitet enn det etterforskningsledelsen hadde håpet på.

- Vi analyserer fortsatt materialet, men videoopptakene fra fluktruta og åstedet er ikke av så god kvalitet at vi kan legge det ut og eventuelt få respons på det, sier politiinspektør Iver Stensrud ved Oslo politidistrikt til NTB.

Private bilder

Etterforskningsledelsen har også fått inn en god del private bilder fra besøkende som enten var inne i eller utenfor Munch-museet da kunstskattene «Skrik» og «Madonna» ble stjålet da bevæpnede, maskerte ranere tok seg inn i museet søndag formiddag.

- Bildene vi har samlet inn fra besøkende er ikke så verdifulle som vi trodde, sier Stensrud videre.

Finkjemmer fluktbilen

Politiet har ennå ikke avsluttet den tekniske undersøkelsen av fluktbilen, en sort Audi A6 som ble forlatt ved anlegget til Sinsen Tennisklubb etter ranet. Den videre etterforskningen vil også avdekke om en annen fluktbil ble benyttet da ranerne etterlot seg Audien.

- Vi antar at ranerne tok seg videre med fluktbil nummer to, men sikre er vi ikke, sier Stensrud.

Ingen seriøse tips

Mindre enn et døgn etter ranet som skjedde mens 60 til 70 besøkende oppholdt seg i museet, har ikke etterforskningsledelsen fått inn noen konkrete tips på navngitte personer som kan ha stått bak ranet.

- Nå det skjer slike ran får vi ofte inn tips på gjenger som kan stå bak. Grunnlaget det er bygd på er ofte hvordan ranet er gjennomført, sier Stensrud til NTB.

(NTB)