- Dårligere for oslofolk

Byrådsleder Erling Lae i Oslo frykter at sykehusreformen vil gi oslofolk som Anita Granum og Bernhard Wright et dårligere helsetilbud: - Sykehusreformen er kanskje god for Norge, men ikke så god for Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Oslo brukte mer enn andre fylker på sykehus før reformen. Den statlige overtakelsen betyr en utjevning fordi tilbudet skal være likt overalt. Det betyr dårligere tilbud i Oslo enn før, mener Lae.

Byrådet i Oslo mener at de helsemessige og økonomiske konsekvensene av en ny organisering av sykehusene i Helse Øst ikke er godt nok utredet.

I en tidligere delutredning har det vært foreslått å legge ned Aker sykehus. Nå er et av forslagene å slå sammen Aker sykehus med Ski sykehus og Folloklinikken.

- Vi kjemper med nebb og klør mot nedleggelse av Aker. Jeg er også skeptisk til sammenslåing, for hva er poenget? Aker er veldrevet. En sammenslåing kan være begynnelsen på en nedleggelse, sier Lae.

Han understreker at Aker er lokalsykehuset til 136000 mennesker i Groruddalen. Dessuten dekker spesialfunksjonene ved sykehuset et tilbud til rundt 200000 oslofolk.

- Behandlingen nær folk er viktig. Før reformen så vi sykehus og primærhelsetjeneste som en enhet i Oslo. Nå er det vanskelig, oppgavene er fordelt mellom stat og kommune. Dermed kan ressursutnyttelsen bli dårlig, mener byrådslederen.

- Vi vil ikke sitte stille og se på at helsetilbudet i Oslo blir bygd ned for at det skal bygges opp andre steder på oslofolks bekostning, poengterer Lae.

Torsdag møtte han Anita Granum og Bernhard Wright på fødeavdelingen på Aker. De nybakte foreldrene fikk onsdag en datter, som sannsynligvis vil få navnet Maren Alexandra. De gir byrådslederen sin fulle støtte i kampen for Aker sykehus.

- RØR IKKE AKER: Byrådsleder Erling Lae i Oslo (t.h.) har byrådet og de nybakte osloforeldrene Anita Granum og Bernhard Wright i ryggen i sin kamp for Aker sykehus i Oslo. Et av forslagene som nå presenteres for styret i Helse Øst, er å slå sammen Aker med Ski sykehus og Folloklinikken.