- Dårligere for oslofolk

Byrådsleder Erling Lae i Oslo frykter at sykehusreformen vil gi oslofolk som Anita Granum og Bernhard Wright et dårligere helsetilbud: - Sykehusreformen er kanskje god for Norge, men ikke så god for Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Oslo brukte mer enn andre fylker på sykehus før reformen. Den statlige overtakelsen betyr en utjevning fordi tilbudet skal være likt overalt. Det betyr dårligere tilbud i Oslo enn før, mener Lae.

Byrådet i Oslo mener at de helsemessige og økonomiske konsekvensene av en ny organisering av sykehusene i Helse Øst ikke er godt nok utredet.

I en tidligere delutredning har det vært foreslått å legge ned Aker sykehus. Nå er et av forslagene å slå sammen Aker sykehus med Ski sykehus og Folloklinikken.

- Vi kjemper med nebb og klør mot nedleggelse av Aker. Jeg er også skeptisk til sammenslåing, for hva er poenget? Aker er veldrevet. En sammenslåing kan være begynnelsen på en nedleggelse, sier Lae.

Han understreker at Aker er lokalsykehuset til 136000 mennesker i Groruddalen. Dessuten dekker spesialfunksjonene ved sykehuset et tilbud til rundt 200000 oslofolk.

- Behandlingen nær folk er viktig. Før reformen så vi sykehus og primærhelsetjeneste som en enhet i Oslo. Nå er det vanskelig, oppgavene er fordelt mellom stat og kommune. Dermed kan ressursutnyttelsen bli dårlig, mener byrådslederen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer