Dårligste bilsalget på 20 år - sportsbiler eksploderte

Bilsalget falt kraftig, mens salget av luksusbiler og sportsbiler økte vanvittig. Dette var vinnerne og taperne i mai.

BILSALGET STUPER: Lexus er en av de store taperne i Europa så langt i år. FOTO: ØIVIND MONN-IVERSEN / Dagbladet (AP Photo/Koji Sasahara)
BILSALGET STUPER: Lexus er en av de store taperne i Europa så langt i år. FOTO: ØIVIND MONN-IVERSEN / Dagbladet (AP Photo/Koji Sasahara)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Bilsaget stuper i Europa og har ikke vært dårligere på 20 år, viser ferske tall fra European Automobile Manufacturers Association (ACEA).

Det var også nedgang i Norge, og de eneste landene med oppgang i mai var Estland, Storbritannia, Danmark og Belgia.

Luksusbilene økte mest Det var andre bilmerker i VW-gruppen som ble den prosentvise vinneren i mai, og her finner vi merkene Bentley, Bugatti, Lamborghini og Porsche. Totalt ble det registrert 4.636 biler av disse merkene i mai. Det var 1.477 prosent flere enn i mai i fjor.

Så langt i 2013 er det blitt registrert 20.954 biler av merkene Bentley, Bugatti, Lamborghini og Porsche i EU og EFTA-området. Det er 1.598 prosent flere enn i samme tidsrom i fjor, i følge ACEA.

I tillegg viser statistikken for mai at det ble registrert 30 prosent flere Mazda, 16 prosent flere Dacia, 14,6 prosent flere Jaguar og 12,6 prosent flere Seat.

Taperne Jeep hadde den største nedgangen, med 39,6 prosent færre registrerte biler i mai. Det ble også registrert 32,6 prosent færre Lexus.

Lexus er også taperen så langt i år, med en nedgang på 34,6 prosent.

Audi registrerte 3,9 prosent færre biler, mens Peugoet falt 11,5 prosent og Citroen falt 15,4 prosent. BMW hadde en nedgang på 6,6 prosent og Toyota var ned 5 prosent.

Les også: En BMW du ikke visste at du trengte

VINNER TERRENG: Det ble solgt 8 prosent flere Land Rover i mai i år enn i fjor. Så langt i år er det registrert 11 prosent flere land Rovere i Europa enn i samme periode i 2012. AFP PHOTO/MANAN VATSYAYANA
VINNER TERRENG: Det ble solgt 8 prosent flere Land Rover i mai i år enn i fjor. Så langt i år er det registrert 11 prosent flere land Rovere i Europa enn i samme periode i 2012. AFP PHOTO/MANAN VATSYAYANA Vis mer