Valg2019

Dårligste for KrF siden krigen

Kan bli det dårligste valgresultatet for Kristelig Folkeparti siden krigen. Krf-nestor Kjell Magne Bondevik er dypt skuffet.

SKUFFET: Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik var til stede på Kristelig Folkepartis valgvake. Video: Mathilde Lea / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det ble ingen jubel i taket på Kristelig Folkepartis valgvake i Oslo da de første landsprognosene ble offentliggjort klokka 21.00 mandag kveld. 3,4 prosent oppslutning er ifølge TV 2 det dårligste resultatet siden krigen for partiet.

- Vi forventet jo at det kunne være krevende tall for oss, for vi har vi har et krevende år bak oss. Det ville vært krevende tall uansett hva slags vei vi hadde valgt, sier nestleder Olaug Bollestad til Dagbladet.

Ved midnatt ligger KrF ifølge poll of polls an til 4,3 prosent, noe som stadig er en tilbakegang på 1,3 prosentpoeng fra fylkestingsvalget i 2015.

- Må bygges opp igjen

Tidligere statsminister og KrF-veteran Kjell Magne Bondevik er også til stede på vaken. Han legger ikke skjul på at han er dypt skuffet over tallene - men ikke overrasket.

- Nå får vi ta samling i bånn, og jobbe i to år for å bringe partiet høyere opp. Det er ikke noen annen vei enn det, sier han til Dagbladet.

Bondevik tilhørte partiets rødgrønne side under samarbeidsoppgjøret i fjor høst, den siden som ville samarbeide med Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Han tror det er mange som er spørrende til partiets linje videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer