Dårligste Frp-tall på 17 år

Siv Jensen går inn i feriemåneden med den svakeste Frp-oppslutningen siden februar 1997.

FATTET: Partileder Siv Jensen er rolig og fattet etter å ha mottatt resultatene av Ipsos MMI-målingen for juni. Her avbildet som finansminister under framleggingen av revidert budsjett i mai, sammen med kommunikasjonssjef Runar Malkenes i Finansdepartementet. Foto: Nina Hansen  / Dagbladet  .
FATTET: Partileder Siv Jensen er rolig og fattet etter å ha mottatt resultatene av Ipsos MMI-målingen for juni. Her avbildet som finansminister under framleggingen av revidert budsjett i mai, sammen med kommunikasjonssjef Runar Malkenes i Finansdepartementet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I junimålingen som Ipsos MMI har utført for Dagbladet får Fremskrittspartiet 12,1 prosent, en tilbakegang på 2,4 prosentpoeng fra forrige måned.

Et svakere resultat for Frp har ikke MMI målt siden februar 1997, da oppslutningen var 10,4 prosent.

Bunnmåling Ved stortingsvalget sist høst kunne partileder Siv Jensen glede seg over at Frp fikk 16,4 prosent av stemmene.

Siden da har oppslutningen dalt, med variasjoner mellom 15,0 prosent som beste måling i februar og 12,8 som lavest i mars, før siste ukes bunnmåling på 12,1 prosent.

Avdramatiserer Frp-leder Siv Jensen avdramatiserer MMI-tallene:

- Målinger er usikre og svinger hele tiden, det er valgresultatene som teller og vi sikter på å gjøre et veldig godt kommunevalg neste år, sier Siv Jensen.

- Vi har redusert skatter og avgifter med nesten 8000 millioner, varslet behandlingsreform i helsevesenet, styrket politi, satt fart på veibygging og har rekordtempo i utsendelse av utenlandske kriminelle. Vår jobb er å levere god Frp-politikk både i regjering, storting, fylker og kommuner. Det skal vi gjøre hver eneste dag frem til valget, sier partileder Siv Jensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer