Dårligste Frp-tall på 17 år

Siv Jensen går inn i feriemåneden med den svakeste Frp-oppslutningen siden februar 1997.

FATTET: Partileder Siv Jensen er rolig og fattet etter å ha mottatt resultatene av Ipsos MMI-målingen for juni. Her avbildet som finansminister under framleggingen av revidert budsjett i mai, sammen med kommunikasjonssjef Runar Malkenes i Finansdepartementet. Foto: Nina Hansen  / Dagbladet  .
FATTET: Partileder Siv Jensen er rolig og fattet etter å ha mottatt resultatene av Ipsos MMI-målingen for juni. Her avbildet som finansminister under framleggingen av revidert budsjett i mai, sammen med kommunikasjonssjef Runar Malkenes i Finansdepartementet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I junimålingen som Ipsos MMI har utført for Dagbladet får Fremskrittspartiet 12,1 prosent, en tilbakegang på 2,4 prosentpoeng fra forrige måned.

Et svakere resultat for Frp har ikke MMI målt siden februar 1997, da oppslutningen var 10,4 prosent.

Bunnmåling Ved stortingsvalget sist høst kunne partileder Siv Jensen glede seg over at Frp fikk 16,4 prosent av stemmene.

Siden da har oppslutningen dalt, med variasjoner mellom 15,0 prosent som beste måling i februar og 12,8 som lavest i mars, før siste ukes bunnmåling på 12,1 prosent.

Avdramatiserer Frp-leder Siv Jensen avdramatiserer MMI-tallene:

- Målinger er usikre og svinger hele tiden, det er valgresultatene som teller og vi sikter på å gjøre et veldig godt kommunevalg neste år, sier Siv Jensen.

- Vi har redusert skatter og avgifter med nesten 8000 millioner, varslet behandlingsreform i helsevesenet, styrket politi, satt fart på veibygging og har rekordtempo i utsendelse av utenlandske kriminelle. Vår jobb er å levere god Frp-politikk både i regjering, storting, fylker og kommuner. Det skal vi gjøre hver eneste dag frem til valget, sier partileder Siv Jensen.

Erna vokser Erna Solberg kan notere seg for det beste Høyre-resultatet så langt i 2014 og øker fra 25,6 i mai til 28,5 prosent på junimålingen.

Med tilsvarende oppslutning ved stortingsvalg, ville Fremskrittspartiet mistet åtte representanter, mens Høyre ville økt med to. Regjeringspartnerne ville hatt 71 mandater på Stortinget, fire færre enn de rødgrønne.

Støttepartiene Venstre og Kristelig Folkeparti hadde fått fire færre representanter enn nå hvis det var stortingsvalg. Begge partier er nede på 4-tallet på andre måneden.

Grønn sensasjon Miljøpartiet De Grønne tangerer sin høyeste oppslutning fra august i fjor på 4,1 prosent og får ei stortingsgruppe på sju representanter dersom partiet holder koken fram til neste stortingsvalg.

Arbeiderpartiet er stadig klart største parti, men går tilbake fra 36,0 til 35,5 fra mai. SV fortsetter tilbakegangen og er nå nede på 3,1 prosent, klart under sperregrensen, og ville mistet seks av sine sju stortingsrepresentanter hvis junimålingen var valgresultat.

Målingen er gjennomført tirsdag, onsdag og torsdag denne uka med 945 stemmeberettigede i et landsrepresentativt utvalg av befolkningen.

Dårligste Frp-tall på 17 år

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer