Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dårligste oppslutning noensinne for Støre

Klart flertall til de borgerlige i ny måling.

I MOTBAKKE: Ap-leder Jonas Gahr Støre .Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
I MOTBAKKE: Ap-leder Jonas Gahr Støre .Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oppslutningen om Arbeiderpartiet er på sitt laveste siden Jonas Gahr Støre overtok som partileder sommeren 2014. Det viser en ny meningsmåling TNS Gallup har gjort for TV 2.

Samtidig gir målingen de blåblå regjeringspartiene med støttepartier et solid flertall.

Hadde over 40 prosent Ap får 33,5 prosents oppslutning - det er hele 9,3 prosentpoengs tilbakegang sammenliknet med januar i fjor. De to regjeringspartiene får til sammen 39,9 prosent, en framgang på 8,5 prosentpoeng.

Støre påpeker overfor TV 2 at sammenlikningsgrunnlaget er svært bra; for et år siden var Ap's oppslutning på godt over 40 prosent.

- Jeg synes det var et uttrykk for at folk vendte ryggen til regjeringen, først og fremst. Nå begynner bildet å tegne seg - det store flertallet de hadde i 2013 er ikke der lenger, og vi ligger i en ganske spennende posisjon for å skape et annet flertall, sier partilederen.

Høyre mest fram Forrige TNS Gallup / TV 2-måling ble gjennomført før jul. Høyre går mest fram fra da til nå, med 2 prosentpoeng til 24,2 prosent. Frp holder på velgerne de vant før jul, og får 15,7 prosent (-0,1). Ap's tilbakegang fra forrige måling er på 0,7 prosentpoeng.

Målingen viser at det er de eldre velgerne som forlater Ap, mens de blåblå tilsvarende drar nytte av dem.

Selv om partioppslutningen er dyster lesning for Ap-lederen, har han fremdeles et solid forsprang på Erna Solberg når det gjelder hvem folk tror blir statsminister etter neste stortingsvalg - men Høyre-lederen tar innpå.

I april i fjor trodde 74,8 prosent at Støre blir statsminister etter valget. Nå er denne andelen 57,3 prosent, mens 36,8 prosent har tro på Solberg.

De andre partiene: Sp 5,3 (-1,2), SV 3,9 (0), MDG 3,5 (-0,4), KrF 5,4 (+0,2), Venstre 5,2 (0), Rødt 2,2 (+0,1), andre 1,0 (-0,2)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media