Dårligste valg for FRP siden 1999

Ifølge VG Netts valgdagsmåling

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg valget direkte i vårt livestudio!

(Dagbladet): Frp går mest tilbake, og ligger an til å gjøre sitt dårligste kommunevalg siden 1999. Høyre er valgets store vinner.

Det kom fram i VG Netts valgdagsmåling klokka 21. Ifølge målingen blir SV og Frp valgets store tapere, mens Høyre blir den store vinneren. Arbeiderpartiet ligger an til et valgresultat på linje med valget i 2007.

Målingen er basert på nesten 6000 intervjuer med et landsrepresentativt utvalg av personer over 18 år.

Mest tilbake Frp går mest tilbake sammenlignet med kommunevalget i 2007. Valgdagsmålingen gir partiet en oppslutning på 12,6 prosent. En tilbakegang på hele 4,9 prosentpoeng sammenlignet med valget for fire år siden

Ifølge målingen får Høyre 24,7 prosent av stemmene, noe som er en fremgang på 5,4 prosentpoeng siden valget i 2007.

SV får en oppslutning på 4,9 prosent. Dette er en tilbakegang på 1,3 prosentpoeng fra katastrofevalget i 2007. Bare halvparten av dem som stemte SV for fire år siden har stemt SV i dag.

Håper på AP-seier På Arbeiderpartiets valgvake i Oslo er byrådslederkandidat Libe Rieber-Mohn spent på valgresultatene. I VG Netts valgdagsmåling får partiet 29,5 prosent av stemmene. Byrådslederkandidaten både tror og håper på Ap-seier i hovedstaden.

DÅRLIG VALG: FRP-leder Siv Jensen avgir sin stemme til kommunestyre- og fylkestingsvalget 2011på Norseter skole i formiddag. Foto: Morten Holm / Scanpix
DÅRLIG VALG: FRP-leder Siv Jensen avgir sin stemme til kommunestyre- og fylkestingsvalget 2011på Norseter skole i formiddag. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer

- Jeg håper og tror det. Denne byen fortjener et nytt styre. Drømmeutfallet ville vært om vi fikk et Ap- og SV-styre i byrådet. På nasjonal basis håper også at vi får se en stor valgdeltakelse, og selvsagt at folk stemmer på Arbeiderpartiet, sier Rieber-Mohn til Dagbladet.

SV-leder Kristin Halvorsen er fornøyd med valgkampen, men er i likhet med Rieber-Mohn svært spent på kveldens resultater

- Oslo blir en thriller, sa hun tidligere i dag.

VG Netts valgdagsmåling bekrefter tendensen gjennom hele valgkampen: SV og Frp blir valgets store tapere, mens Høyre blir den store vinneren. Arbeiderpartiet ligger an til et valgresultat på linje med valget i 2007.

SSBs prognoser Ifølge Statistisk sentralbyrå viser valgprognosene at Arbeiderpartiet får 33,3 prosent av stemmene i valget, melder NTB.

I prognosen får Høyre 27,3 prosent av stemmene, FRP får 11,2, Venstre får 6 prosent, Senterpartiet får 5,2 prosent, SV får 4,7 og Rødt får 1,9 prosent.

Få de ferskeste resultatene Det er duket for politiske thrillere landet rundt, og du kan bruke følgende verktøy for å være sikker på å ha de ferskeste valgresultatene fra alle kommune:

Valgvakene: Dagbladet sender direkte tv fra fire valgvaker i år. Du velger hvilken sending du vil følge. Her kan du følge våre kommentatorer på stedet, se intervjuer med partiledere og andre politikere og følge taler og stemninga. I tillegg kan du logge inn med Facebook-kontoen din og diskutere valget. Vi sender fra i ettermiddag og til over midnatt. Direktelenken ser slik ut: :http://live.dagbladet.no/valget/

Kandidatene: Hos Dagbladet kan du hele kvelden se hvilke kandidater som stiller til valg og etter hvert kan du se hvem som er inne og ute i ditt eget kommunestyre, basert på de aller ferskeste valgresultatene. Du kan også andelen menn, kvinner og snittalder på dem skal representere deg de neste fire årene.