Funnet skyldig i drap:

Darren (48) ble «hjernevasket» i løpet av to uker - meide ned muslimer utenfor moské

- Hvis ordfører Sadiq Khan hadde vært der, hadde det vært enda bedre. Det ville blitt som å vinne i lotto, la han til.

LONDON: En 48 år gammel mann blir pågrepet etter angrepet med varebil i Finsbury Park 19. juni. En person er drept og åtte er skadet. Video: AP DV / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Natt til 19. juni i fjor meide 48 år gamle Darren Osborne ned en folkemengde utenfor en moské i Finsbury Park i London. 51 år gamle Makram Ali ble drept og ni andre skadd i terrorangrepet.

Waliseren Osborne, som kjørte varebilen som ble brukt i angrepet, ble pågrepet av politiet etter at folk på stedet først overmannet ham. Han ropte at han ville drepe muslimer og gjorde et seierstegn da han ble ført bort av politiet, ifølge øyenvitner.

Etter en ni dager lang rettssak ble 48-åringen torsdag funnet skyldig i drap og drapsforsøk av en jury i en domstol i London. Osborne hatet muslimer og var påvirket av høyreekstrem ideologi, ifølge påtalemyndigheten.

- Darren Osborne planla og gjennomførte dette angrepet som følge av sitt muslimhat, sa aktor Sue Hemming under rettssaken, ifølge BBC.

Påtalemyndigheten uttalte i retten at «det hele veien har vært tydelig at dette var et terrorangrep».

- Som å vinne i lotto

Osborne, som kommer fra Cardiff i Wales, har erklært seg ikke skyldig. Under rettssaken hevdet han at en mann ved navn «Dave» kjørte varebilen inn i menneskemengden, ifølge NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer