Darriyell (7) venter på orkanen

30 000 mennesker sitter på en fotballbane og venter på Katrina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rundt 100 000 av den halve millionen mennesker som bor i New Orleans, har ikke mulighet til å komme seg ut av byen.

Det dreier seg i hovedsak om fattige, hjemløse eller pleietrengende mennesker som verken har tilgang på bil eller andre transportmuligheter.

Det er opprettet ti mottakssteder for folk som ikke får evakuert.

Det største og sikreste er Louisiana Superdome, hjemmebanen til det amerikanske fotballaget New Orleans Saints.

- Vi tok bare med oss det mest nødvendige. Vi får håpe at ikke alt er ødelagt når vi kommer hjem. I så fall får vi bare begynne på nytt igjen, sier Michael Skipper, som kom til Superdome med noen sekker med klær og en radio.

Gamle og unge

Sju år gamle Darriyell Washington er blant de mange som ligger i gangene på arenaen. Der er også 76 år gamle Victoria Young, som har parkert gåstolen sin midt blant en haug med plastposer.

- De sa at jeg ikke kunne være i huset mitt fordi det ikke var trygt. Det er ikke trygt noe sted når jeg er i den formen jeg er i nå, sier hun til nyhetsbyrået AP.

VÆRFLYKTNINGER: Mellom 25000 og 35000 mennesker befinner seg på fotballarenaen Superdome.
VÆRFLYKTNINGER: Mellom 25000 og 35000 mennesker befinner seg på fotballarenaen Superdome. Vis mer

Curtis Cockran (54) har diabetes og har i tillegg vært gjennom en hofteoperasjon. Han sitter i rullestolen sin, mens leger passer på at værflyktningene får det de trenger. Flere humanitære organisasjoner har donert mat og pledd.

- Jeg vet ikke om jeg har noe å dra tilbake til etter orkanen, men det kan jeg ikke bekymre meg over. Akkurat nå er det viktigste at jeg er trygg.

Ransakes

Superdome vil trolig bli det nye hjemmet til de 30 000 menneskene i tre til fire dager. Elektrisiteten kommer til å bli borte under stormen, og det vil bli umulig å ta seg fram i gatene.

Alle som skal inn i mottaket blir ransaket på grunn av terrorfaren. Alice George (76), som er hjemløs, ble sjekket i ti minutter før hun fikk komme inn.

- De tok sigarettene og lighteren min, Men jeg får vel bare klare meg uten.

42 år gamle Joey Branson kom seg gjennom kontrollen med en fersk eplekake og en krimbok.

- Dette er alt jeg trenger. Nå er jeg klar, sier han til nyhetsbyrået AP.

TETTPAKKET: Superdome har en kapasitet på 75 000, men det blir likevel trangt når rundt 30 000 mennesker skal innkvarteres.
FIKK MAT: Det ble delt ut mat og ulltepper på stadion.
STRØMMET TIL: Folk søkte ly før orkanen traff land.
MÅTTE REISE: Dariyell Washington (7) måtte forlate hjemmet sitt og dra til fotballbanen.