Gudbrandsgard Hotell: Sliter med å tjene penger. Foto: Anniken C. Mohr/Dagbladet.
Gudbrandsgard Hotell: Sliter med å tjene penger. Foto: Anniken C. Mohr/Dagbladet.Vis mer

Dårskapens hotell — 17 år med tap

Gudbrandsgard Hotell på Kvitfjell har vært et økonomisk mareritt i en årrekke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Driften av Gudbrandsgard Hotell har påført de ulike eierne et underskudd på 80 millioner kroner siden oppstarten for 17 år siden, skriver Finansavisen onsdag. I samme periode har omsetningen vært på rundt 380 millioner.

Det er heller ingen ting som tyder på at trenden skal endre seg. Bare i fjor fikk hotellet et nytt underskudd på nesten seks millioner kroner med inntekter på 21 millioner kroner.

Konkurranseutsatt marked - Det er et veldig konkurranseutsatt marked. Folk drar heller på langhelg til Europa med billige flybilletter enn å reise på fjellet, sier hotelldirektør Dirk Lörken til Finansavisen.

Petter A. Stordalen, samt far og sønn Buchardt, fikk med seg Investinor, DNB og Bjørn Borgen på eiersiden i Alpinco i 2012, og overtok hele Kvitfjell Alpinsenter og hotellet for rundt 200 millioner kroner, inkludert gjelden på 80 millioner.

Hafjell går bra På Hafjell går alpinsenteret godt, og siste tilgjengelige regnskapstall som ble avsluttet i april 2013, viser 90 millioner i omsetning og et overskudd på drøyt seks millioner kroner.

Flere nyheter Svenskene nestemann ut med QE
Riksbanken innfører negativ rente og QE
Derfor skal boligprisene videre opp i 2015