Dash 8-flyene skal granskes på nytt

Ble friskmeldt for tre uker siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er bare litt over tre uker siden SAS satte sine Dash 8-Q400-fly i trafikk igjen etter at de var blitt satt på bakken etter uhellene i Aalborg og Vilnius.

Nå er alle flyene satt på bakken igjen med umiddelbar virkning, etter at et av selskapets fly av typen, på vei fra Bergen til København, fikk trøbbel med landingshjulene og måtte nødlande på Kastrup.

Det danske luftfartstilsynet Statens Luftfartsvæsen beordret straks alle SAS\' Dash 8-Q400-fly satt på bakken etter uhellet.

For Norges del går dette verst ut over Widerøe, som driver alle SAS-systemets Dash 8-Q400-fly i Norge.

- Flyene blir stående på bakken til vi har funnet årsaken til uhellet, og er trygge på at de kan settes inn i trafikk igjen, sier Widerøes informasjonsdirektør Richard Kongsteien til Dagbladet.no.

- Vil dere fortsette å satse på denne flytypen nå som et uhell med landingshjulene har skjedd igjen?

- Det er det altfor tidlig å svare på nå, før vi vet årsaken, sier Kongsteien.

En rekke Widerøe-avganger blir kansellert i morgen som følge av Dash 8-uhellet. For informasjon, se Widerøes hjemmesider.

GRANSKER: - Flyene blir stående på bakken til vi har funnet årsaken til uhellet, sier Widerøes informasjonsdirektør Richard Kongsteien. FOTO: Claus Bech/SCANPIX
GRANSKER: - Flyene blir stående på bakken til vi har funnet årsaken til uhellet, sier Widerøes informasjonsdirektør Richard Kongsteien. FOTO: Claus Bech/SCANPIX Vis mer