KJENT SAK: Brendan Dassey ble i 2007 dømt for å ha hjulpet sin onkel med å drepe en kvinne. Foto: AP Photo/Morry Gash/NTB Scanpix
KJENT SAK: Brendan Dassey ble i 2007 dømt for å ha hjulpet sin onkel med å drepe en kvinne. Foto: AP Photo/Morry Gash/NTB ScanpixVis mer

Dassey-løslatelse stanset

En føderal ankedomstol har avgjort at drapsdømte Brendan Dassey likevel ikke kan prøveløslates.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En føderal ankedomstol har avgjort at drapsdømte Brendan Dassey, kjent fra dokumentarserien «Making a murderer», likevel ikke kan prøveløslates.

Dassey ble i 2007 dømt for å ha hjulpet sin onkel med å drepe en kvinne. Dommen ble opphevet i august av den samme dommeren som mandag denne uken avgjorde at han skulle slippes ut fra fengselet i påvente av at ankesaken mot ham skal starte.

Betingelsen for løslatelsen i august var at saken ikke ble anket, noe delstaten Wisconsin bestemte seg for å gjøre. Dommeren mente likevel denne uken at Dassey kunne prøveløslates på strenge vilkår.

Det var statsadvokaten i Wisconsin som anket prøveløslatelsen mandag, og en ankedomstol i Chicago har nå avgjort at 27-åringen fortsatt må bli i fengsel.

(NTB)