Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dassey-løslatelse stanset

En føderal ankedomstol har avgjort at drapsdømte Brendan Dassey likevel ikke kan prøveløslates.

KJENT SAK: Brendan Dassey ble i 2007 dømt for å ha hjulpet sin onkel med å drepe en kvinne. Foto: AP Photo/Morry Gash/NTB Scanpix
KJENT SAK: Brendan Dassey ble i 2007 dømt for å ha hjulpet sin onkel med å drepe en kvinne. Foto: AP Photo/Morry Gash/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En føderal ankedomstol har avgjort at drapsdømte Brendan Dassey, kjent fra dokumentarserien «Making a murderer», likevel ikke kan prøveløslates.

Dassey ble i 2007 dømt for å ha hjulpet sin onkel med å drepe en kvinne. Dommen ble opphevet i august av den samme dommeren som mandag denne uken avgjorde at han skulle slippes ut fra fengselet i påvente av at ankesaken mot ham skal starte.

Betingelsen for løslatelsen i august var at saken ikke ble anket, noe delstaten Wisconsin bestemte seg for å gjøre. Dommeren mente likevel denne uken at Dassey kunne prøveløslates på strenge vilkår.

Det var statsadvokaten i Wisconsin som anket prøveløslatelsen mandag, og en ankedomstol i Chicago har nå avgjort at 27-åringen fortsatt må bli i fengsel.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!