Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Data-hacker skrev ut falske billetter

Hackeren kom seg inn i datasystemet til HSD og skrev ut falske billetter, skriver Bergens Tidende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innbruddet i datasystemet skjedde få dager etter at HSD satt i verk sin nye plassbestilling- og billettjeneste på internett. Hackeren skaffet seg tilgang til navnene, adresser og telefonnummer til dem som skulle reise. Han fant også ut hvordan han skulle skrive ut billetter til Flaggruten. I et brev til noen passasjerer og til HSD omtaler han det nye billettsystemet som «amatørmessig».

Informasjonsleder Arild Sondre Sekse i HSD sier at innbryteren bare greide å ta seg inn i en del av systemet. Nå har leverandøren av tjenesten ordnet det slik at ingen lenger greier å bryte seg inn på samme måte, sier han.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling