Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Data på avveie

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slurv med sensitive data er utbredt i kommunene, skriver Aftenposten. Et søk på Google gjorde det ifølge avisa mulig å finne navnene til rundt 20 sosialklienter i Ålesund kommune. Det er selvsagt kritikkverdig og slås kraftig ned på av Datatilsynet, som har flere graverende eksempler på slendrian. Særlig urovekkende er slikt slurv med tanke på den store samordningen av sosial- og trygdeetatens tjenester som nå gjennomføres som en del av den såkalte Nav-reformen. Innen utgangen av 2009 skal samtlige norske kommuner ha tre tidligere etater fordelt på to politiske nivåer samlet under ett tak. Essensen i reformen er ikke først og fremst samlokalisering, men at et tettere samarbeid skal bedre tilbudet til etatenes brukere og være til hjelp både for den enkelte og samfunnet.

De ferske erfaringene med slurv understreker at reformen stiller store krav til personvern og behandling av personrelaterte opplysninger. Etater som ikke kan behandle fortrolige opplysninger på en tillitvekkende måte, vil heller ikke få tillit.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling