Dataekspert: Alle Sukker-brukere må bytte passord

Sikkerhetsrådgiver mener flere bør frykte for opplysningene sine, etter angrepet på Norges største datingside.

VIL IKKE OMTALE METODER: Gründer av datingnettsida Sukker.no, Morten Gulliksen (innfelt), sier det er vanskelig å kommentere dataangrepet . Foto: Skjermdump Sukker.no / Warm Systems
VIL IKKE OMTALE METODER: Gründer av datingnettsida Sukker.no, Morten Gulliksen (innfelt), sier det er vanskelig å kommentere dataangrepet . Foto: Skjermdump Sukker.no / Warm Systems Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sikkerhetsrådgiver Per Thorsheim reagerer på det han mener er mangelfull informasjon, etter at den norske datingnettsida Sukker ble utsatt for et dataangrep, som Dagbladet skrev tirsdag.

Ifølge en av nettsidas gründere, Morten Gulliksen, var det i går ingen grunn til bekymring. Han presiserte at hackerne ikke fikk kontroll over hele nettstedet, som i fjor hadde 160 000 aktive brukere. Likevel skal flere passord ha kommet på avveie.

- Skal ikke kunne vite det I en e-post Sukker har sendt til sine medlemmer som følge av angrepet, står det blant annet skrevet:

«Passordene på Sukker er tungt kryptert, så det går ikke an å stjele passord direkte fra Sukker. For de aller fleste vil passordet være god nok beskyttet. Der brukeren ikke har et avansert passord kan svindlere teoretisk ved hjelp av stor datakraft teste mot enorme lister av kjente/enkle/stjålne passord og dermed finne passordet.

Som sikkerhetstiltak har vi byttet de svakeste passordene, men alle som har relativt enkle passord bør bytte dette ved pålogging.»

Denne redegjørelsen får sikkerhetsrådgiveren til å reagere. Thorsheim, som jobber som selvstendig sikkerhetskonsulent med base i Bergen,  mener at Sukker aldri skal kunne differensiere mellom «gode» og «dårlige» passord.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer