Dataekspert kan løse drapsgåten

SJØVEGAN (Dagbladet): Et analyseprogram er det viktigste våpenet for Kripos i jakten på Marie-Louise Bendiktsens drapsmann. En spesialutdannet analyseekspert skal avsløre personer som lyver om sine bevegelser i Sjøvegan i perioden da drapet skjedde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I mangelen på tekniske bevis som kan felle en drapsmann, er presset stort på de taktiske etterforskerne fra Kripos og Senja politikammer.

Politiet har få holdepunkter så langt i etterforskningen, og setter nå sin lit til at «støvsugingen» av Sjøvegan skal ha gitt opplysninger som seinere kan felle gjerningsmannen.

Kriminalanalyser

Mens et 20-talls etterforskere driver med vitneavhør og rundspørringer av de 1000 innbyggerne i bygda, jobber spesialmedarbeider Nils Olav Gjone fra Kripos med å analysere alle opplysningene som kommer inn til etterforskernes hovedkvarter i Sjøvegan.

- Jeg blir her til saken er oppklart, sier Nils Olav Gjone til Dagbladet. Dette er de viktigste verktøyene for å løse drapsgåten:

Gjone er spesialutdannet fra New Scotland Yard i å lage kriminalanalyser i kompliserte straffesaker. Han legger all viktig informasjon inn i et spesialprogram på data som er utviklet for nettopp kriminalanalyse. Dataverktøyet gjør det mye lettere å oppdage hull i etterforskningen, og avdekke forklaringer som ikke stemmer med andre opplysninger i saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer