Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Datafirma flykter fra asylmottak

Lysaker-firmaet Mind AS har fått nok av naboen og flykter til Oslo. Fredag truet en asylsøker med å kaste dattera ut vinduet etter at han fikk vite at han skulle overføres til Nord-Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Datafirmaet Mind AS har fått nok av å ha et asylmottak som nærmeste nabo. De frykter for de ansattes sikkerhet og flykter til Oslo. Beslutningen ble tatt før den dramatiske situasjonen på fredag, skriver Asker og Bærums Budstikke.

- Vi var svært positive da asylmottaket ble etablert på Lysaker, men det har dessverre inntruffet en del episoder som gjør at vi ser oss nødt til å flytte. Vi frykter rett og slett for de ansattes sikkerhet, sier daglig leder Bård Hermansen.

Han ramser opp flere årsaker til flyttinga.

 • Truende adferd fra asylsøkerne.
 • Flere biler er skrapt opp med kostbare lakkskader som resultat.
 • Forstyrrende støy.
 • Et barn tok seg inn i lokalene deres og begynte å trykke på en datamaskin.
 • Biler er brukt som fotballmål.
 • En fotball ble sparket inn vinduet til serverrommet.

  For en drøy uke siden var det knivstikking på mottaket. Fredag slo en nordafrikaner seg helt vrang da han fikk vite at familien skulle overføres til Nord-Norge. Politiet ble tilkalt, og mannen truet med å kaste dattera si ut vinduet i protest.

  Mind AS understreker at de har forståelse for den vanskelige situasjonen asylsøkerne er i.

  - Vi har ingenting mot beboerne, men det er ikke mulig å drive firmaet vårt i samme område som mottaket, sier Roger Bytingsvik i Mind til Budstikka.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media