Presidentvalget i USA

Dataguru: - Trump vinner

Professor Bela Stantic tippet 49 av 50 stater korrekt i 2016, forutså Brexit og traff 100 prosent i fjorårets australske valg. Nå har han sett på presidentvalget i USA.

HØYE ODDS: Det gir gode odds for en ny fireårsperiode med Donald Trump. Han ligger milevis bak på målingene, men ifølge analyser av sosiale medier kan han likevel vinne, ifølge professor Bela Stantic. Chris Seward / AP / NTB
HØYE ODDS: Det gir gode odds for en ny fireårsperiode med Donald Trump. Han ligger milevis bak på målingene, men ifølge analyser av sosiale medier kan han likevel vinne, ifølge professor Bela Stantic. Chris Seward / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Demokratenes Joe Biden leder stort over president Donald Trump på meningsmålingene foran presidentvalget 3. november - akkurat som Hillary Clinton gjorde i 2016.

Som kjent slo ikke meningsmålingene til det året - og det tror professor Bela Stantic de heller ikke kommer til å gjøre i år.

I en analyse fra dataguruen og statistikkeksperten basert på sosiale medier og engasjement, slår han fast overfor Sky News Australia at Trump kommer til å nå 270 valgmenn som gir fire nye år ved makta.

- Det er åpenbart at Biden vil få flest stemmer nasjonalt, men Trump gjør det veldig bra i vippestatene. Florida er helt åpent, men jeg holder ham som knapp favoritt. Det samme gjelder Minnesota og Pennsylvania. Texas vil Trump vinne enkelt, sa Stantic til Sky News Australia i forrige måned.

- Styrket Trump

Denne uka ga han en oppdatering etter den siste presidentdebatten og Trumps coronasykdom. Han tok dermed et dypdykk i vippestaten Florida.

- Bildet har ikke endret seg siden forrige måned, men Trump har faktisk styrket seg i Florida. Det er grunn til å tro at dette er en trend som også gjelder andre delstater, sier Stantic i et ferskt intervju og sier han er sikrere på Trump-seier i Florida enn han var forrige måned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer