Datakaos etter studentprotest

I løpet av de siste tre dagene har norske studenter sendt over 163000 elektroniske brev i protest mot den høye studielånsrenta. Brevene til flere norske politikere har skapt kaos på statens datanett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

AKSJON: Fra rommet sitt i Levanger har en overrasket initiativtager klart å mobilisere norske studenter til å sende protestbrev mot studielåndsrenta.

I løpet av en time i går kveld strømmet det inn 1500 e-post. Etter at aksjonen startet 1. desember har norske studenter i inn og utland snart sendt 200000 elektroniske protestbrev mot den høye studielånsrenta som trolig vil øke til 9% til sommeren.

Den elektroniske posten har gjort at Statens forvaltningstjeneste har søkt hjelp hos Telenor for å stoppe all post fra aksjonens adresse.

Puljevis

- Dette er en form for sensur vi mener er svært alvorlig. Hadde vi sendt vanlige brev, kunne de ikke akkurat ha kastet brevene selv om postkassa var full, sier Trygve Pløhn (31) fra Levanger. Han er en av 12 initiativtakere til protestaksjonen. Aksjonsgruppen lagrer nå alle brevene, og sender dem puljevis for å lette på trykket.

Øverst på lista over politikere som har blitt bombardert med elektroniske brev, står statsminister Kjell Magne Bondevik. Budskapet er at Statens lånekasse for utdanning må gi anledning til å binde renta som nå styres etter den gjeldende markedsrenta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer