Datakaos i regjeringskontorene avverget

I løpet av de siste tre dagene har norske studenter sendt over 163000 elektroniske brev i protest mot den høye studielånsrenta. De store e-post-massene var nær ved å skape kaos i regjeringskontorene, men ble stanset ved hjelp av et sperrefilter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

AKSJON: Fra rommet sitt i Levanger har en overrasket initiativtager klart å mobilisere norske studenter til å sende protestbrev mot studielåndsrenta.

Massesendingene av e-post fra sinte studenter til regjeringen Bondevik er nå stoppet.

- Dette er ikke sensur. Når vi oppdager at noen av våre kunder blir utsatt for slike massesendinger, må vi sørge for at ikke all e-post-trafikk blir skadelidende, sier direktør Ivar Herø i Statens forvaltningstjeneste.

- Sensur

Men en av de 12 initiativtakerne bak aksjonen er ikke enig:

- Dette er en form for sensur vi mener er svært alvorlig. Hadde vi sendt vanlige brev, kunne de ikke akkurat ha kastet brevene selv om postkassa var full, sier Trygve Pløhn (31) fra Levanger.

I løpet av en time i går kveld strømmet det inn 1500 e-post. Etter at aksjonen startet 1. desember har norske studenter i inn og utland snart sendt 200 000000 elektroniske protestbrev mot den høye studielånsrenta som trolig vil øke til 9% til sommeren.

Engasjerer

- Dette har tatt helt av. Det er tydelig at dette er noe som engasjerer norske studenter og tidligere studenter, sier Pløhn

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer