Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Datakjendis tapte en mill.

En søkkrik datakjendis satset en million kroner i lån til Ole Christian Bachs ekssamboer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN/BERGEN (Dagbladet): Lånet til ekssamboeren skulle gi en gevinst på 30 000 kroner i løpet av tre måneder. Slik gikk det ikke. Nå står datagründeren i køen av kreditorer i konkursboet til Bachs ekssamboer.

Investoren er en kjent person i norsk næringsliv. Han har sentrale verv i flere store selskaper. Han er bosatt i Vestfold og hadde for to år siden en formue på 50 mill., samt en skattbar inntekt på vel sju mill.

Blånekter

Overfor Dagbladet avviser han å ha lånt ut penger til Bachs ekssamboer. Han vil ikke vedkjenne seg noe som helst kjennskap til Bach eller ekssamboeren.

Men Dagbladet får bekreftet opplysningene på sikkert hold. Datainvesteroen skal være en av fire som gjennom selskapet Sillåsen AS i Sandefjord har lånt ut tre mill. kroner til ekssamboeren.

Det var dette selskapet, som ledes av advokat Ole Petter Breistøl, som begjærte Bachs 42 år gamle ekssamboer konkurs i fjor høst.

-  Flaut

Da hadde Bach gang på gang tryglet om betalingsutsettelse.

-  Det er flaut. Jeg skjønner godt at folk ikke vil innrømme at de har satset penger på Bach-systemet igjen. Men jeg innrømmer gjerne å ha blitt lurt igjen, sier en av kreditorene til Dagbladet.

I dag er kravene i konkursboet til Bachs ekssamboer på 55 millioner kroner.-  Jeg vet om flere personer som har millioner til gode og som ikke tør stå fram med kravet. Det er bedre å ta tapet enn å miste prestisje, sier kreditoren.

Holder hemmelig

Advokat Breistøl vil ikke si hvem som står bak lånet Sillåsen AS ga til Bachs ekssamboer. Ifølge Dagbladets opplysninger er det, i tillegg til datakjendisen, en tidligere Bach-investor. Låneavtalen ble inngått i mars i fjor og skulle innfris 1. juli. Lånet på totalt tre millioner skulle gi litt over 100 000 kroner i rente.

Breistøl trodde alt var sikret med pant i boligen til Bachs svigermor og en venn av henne. Men han ble lurt, som mange andre. Panteobligansjene var godt kopierte falske dokumenter.

Det er duket for strid i rettsapparatet om retten til originaldokumentene. Inntil videre er de oppbevart hos Økokrim i påvente av en endelig rettsavgjørelse.

Bachs ekssamboer er siktet for grovt bedrageri. Hun hevder sin uskyld og føler seg lurt av Bach.Også Bachs svigermor og hennes venn hevder at de ikke aner noe om Bachs finansoperasjoner.

RASKE PENGER: Lånet til Ole Christian Bachs ekssamboer skulle gi en gevinst på 30 000 kroner i løpet av tre måneder til en søkkrik datakjendis fra Vestfold.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media