Datakrasj for cybermannen

Mitch Maddox skulle bevise at alt du trenger for å overleve er Internett. Så ble han rammet av år totusen-problemet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mitch Maddox (26) argumenterte for at du kan kjøpe alt du trenger over Internett. Bevis det, sa vennene. Mitch skiftet navn til DotComGuy og lørdag låste han seg inn i et hus i Dallas. Der skulle han bo i ett år, mens hele verden kunne følge ham live på nettet. Han skulle skrive dagbok hver dag, for å holde de mange tusen som besøker siden oppdatert hver dag. Men han hadde ikke kalkulert med år totusen-problemet. Hjemmesiden hans tror nemlig at datoen i dag er 3. januar år 19100. Dermed er det ikke mulig å lese hvordan DotComGuy har det i Cyberspace. Det eneste som står der er «Invalid date/time object error: 01/03/19100».

Sponset av datafirma

Prosjektet blir sponset av flere firmaer. Ett av dem er datafirmaet service911.com som gir datatips til nettbrukere. Ifølge AP hoppet de på prosjektet med en gang de fikk høre om det.

- Vi vil at folk skal si «Hei DotComGuy, hvordan installerer jeg et nytt modem», sa service911.com's Jeff Lipschultz.

- Ved at han bruker vår site, vil folk få vite mer om oss, sa Lipschultz.

Nå vet i hvert fall alle som har vært på hjemmesiden at service911.com ikke taklet år totusen-problemet.

Dobler lønna

DotComGuy er fremdeles i huset, og han gir seg nok ikke til tross for litt startproblemer. Den første måneden får han kun 24 dollar (193 kroner) i lønn. Deretter blir lønna doblet hver måned. Det betyr at han tjener hele 395 000 kroner kroner i desember.

Web-kameraene i leiligheten fungerer, til tross for dataproblemene. Da Dagbladet :på nettet var inne på hjemmesiden hans litt over klokka ti i formiddag, lå DotComGuy og sov.

Her er DotComGuys hjemmeside.

Du trenger Windows Media Player for å se siden. Den finner du her.

TOTUSEN-TRØBBEL: Mitch Maddox ble rammet av totusen-problemer.